Informasjon for foresatte til elever på 10.trinn

Elever i ungdomsskolen får mye informasjon om tilbudene de kan velge mellom i videregående skole. Som foresatt kan det være mye du lurer på. Her på nettsiden vår kan du finne mye informasjon om skolen vår.

Vi lover å gjøre vårt beste for at akkurat din ungdom skal få tre supre år hos oss! Vårt mål er at hver enkelt elev skal få frigjort talentet sitt - enten det er innen språk, samfunnsfagene, dans, realfag, drama eller musikk. 

Ved å velge Skeisvang vil eleven få generell eller spesiell studiekompetanse avhengig av hvilke fag som velges på Vg2 og Vg3. Dette gjelder både for studiespesialiserende og musikk, dans og drama (MDD).  Alle tilbudene våre gir derfor mulighet til å søke på universitet og høyskoler. 

På Vg1 kan elevene på Skeisvang velge mellom matematikk 1T eller matematikk 1P. Mer informasjon knyttet til valg av matematikkfag på Vg1 finner du her.  Velger man 1T, velger de fleste elevene å fortsette med matematikk S1 (Vg2) + S2 (Vg3) eller matematikk R1 (Vg2) og R2 (Vg2). S1 + S2 eller R1 + R2 vil gi eleven realfagspoeng. Velger man matematikk 1P fortsetter man med matematikk 2P på Vg2, og har ikke matematikk på Vg3. 

Elever på studiespesialiserende på Skeisvang kan velge å ha programfaget breddeidrett 1 på Vg1 og deretter fortsette med breddeidrett 2 på Vg2. De har da 35 timer i uken på Vg1, i stedet for 30 timer. Vanligvis tilbys det en gruppe breddeidrett på Vg1. Det er og mulig å velge breddeidrett 1 på Vg2 og breddeidrett 2 på Vg3.  

Mer informasjon om tilbudene våre, og svar på mange spørsmål vi ofte får, finner du på informasjonssiden vår til elever på 10.trinn

Er det noe du savner informasjon om, eller har du andre spørsmål, blir vi veldig glade om du tar kontakt med rådgiverne våre

Du finner informasjonsfilmer om tilbudene våre via knappene under:

Studiespesialisering Dans  Drama Musikk Omvisning på skolen