Musikk, dans og drama

Dette er et studieforberedende utdanningsprogram for deg som har stor interesse for musikk, dans eller drama og som ønsker å la ett av disse fagområdene bli en del av din studiekompetanse.

 

Elever fra danselinjen danser i dansesalen - Klikk for stort bilde

 

Hvorfor velge musikk, dans eller drama?

Du lærer:

(avhengig av din fordypning)

  • musikkutøvelse, individuelt og i samspill
  • danseuttrykk, danseteknikker og koreografi
  • skuespillerteknikker, regi og teaterproduksjon
  • å videreutvikle dine kunstneriske ferdigheter
  • teoretiske fag

Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter. Les mer om ferdighetsprøver her.

Du bør være:

(avhengig av din fordypning)

  • musikalsk og god til å synge eller spille et instrument
  • god i en form for dans
  • interessert i å spille roller og stå på en scene
  • innstilt på å øve mye, alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden
  • kreativ

Les mer om musikk, dans og drama på vilbli.no

Skeisvang vgs

er den eneste skolen på Haugalandet som tilbyr det studieforberedende utdanningsprogrammet Musikk, dans og drama (MDD). 

MDD på Skeisvang er kjent for sitt gode miljø og høye faglige nivå. Dyktige og engasjerte faglærere gir deg muligheten til å utvikle deg innenfor kunstformen musikk, dans eller drama. Halvparten av timene over tre år er ulike fag knyttet til den kunstformen du velger. 

Ved å gå på MDD får du samtidig studiekompetanse, slik at du etterpå kan studere høyere utdanning på universiteter og høgskoler. Hvis du ønsker fordypning i realfag, kan du også velge fagene Matematikk R1, Matematikk R2 og Fysikk 1 som programfag. 

Skeisvang har én klasse på musikk (30 elever) og én klasse på dans og drama på hvert trinn (15 + 15 elever). MDD-elevene viser godt igjen i skolemiljøet og gir hverdagen et solid løft med sine kunstpauser, forestillinger og uventede påfunn. Med 180 kreative, spilleglade og dansende elever på skolen, blir ingen dager like på Skeisvang!

Mer informasjon om musikk, dans og drama kan du finne her

Musikk

Dans 

Drama

 

Søke skoleplass

Første året - Vg1

Du går på skole i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 velger du hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 23 timer er fellesfag og 12 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

 

Andre året - Vg2

Du har færre timer i fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg1. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 18 timer er fellesfag og 17 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

 

Tredje året - vg3

Du har færre timer i fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg2. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 13 timer er fellesfag og 22 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

 

Veien videre

Ved å gå på Musikk, dans eller drama får du generell studiekompetanse og du kan dermed ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Enkelte studier har spesielle opptakskrav, og mange kunstfaglige studier innen dans, drama eller musikk krever en praktisk opptaksprøve. Med dans, drama eller musikk får du et godt grunnlag for å gjennomføre slike opptaksprøver.

På musikk, dans og drama kan du også ta utvalgte programfag fra realfag. Vi tilbyr MDD med realfagsfordypning, som innebærer at du kan ta fagene Matematikk R1, Matematikk R2 og Fysikk 1. Disse fagene gjør deg kvalifisert for å komme inn på ingeniørstudier.

Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.