Musikk, dans og drama

Dette er et utdanningsprogram for deg som har stor interesse for musikk, dans eller drama, og som ønsker å la et av disse fagene bli en del av din studiekompetanse.

Klikk for stort bilde 

Hvorfor velge musikk, dans og drama?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

  • musikkutøvelse, individuelt og i samspill
  • danseuttrykk, danseteknikker og koreografi
  • skuespillerteknikker, regi og teaterproduksjon
  • å videreutvikle dine kunstneriske ferdigheter
  • teoretiske fag

Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter. Les mer ferdighetsprøver.

Du bør være

Avhengig av din fordypning:

  • musikalsk og god til å synge eller spille et instrument
  • god i en form for dans
  • interessert i å spille roller og stå på en scene
  • innstilt på å øve mye, alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden
  • kreativ

Les mer om musikk, dans og drama på vilbli.no

Skeisvang vgs har 6 parallelle klasser på hvert trinn på studiespesialiserende utdanningsprogram. 

På MDD har vi én klasse på musikk og én klasse på dans og drama (ca 15 elever på dans og 15 elever på drama). I alt har vi i underkant av 700 elever. 

 

Skeisvang vgs

er den eneste skolen på Haugalandet som tilbyr Musikk, dans, drama. Elevene på denne studieretningen viser godt igjen i skolemiljøet og gir hverdager et solid løft med sine huskonserter, forestillinger og uventede påfunn. De bidrar også til å gi mer høytidelige settinger som for eksempel avslutningen for 3. klassene en minneverdig ramme. Med 180 kreative, dansende og spilleglade elever i troppen, blir ingen dager like på Skeisvang!

Søke skoleplass

Første året - Vg1

Du går på skole i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 velger du hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 23 timer er fellesfag og 12 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

vg1

 

Andre året - Vg2

Du har færre timer i fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg1. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 18 timer er fellesfag og 17 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

vg2

 

Tredje året - vg3

Du har færre timer i fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg2. 

Det er 35 timer undervisning i uken, og 13 timer er fellesfag og 22 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

vg3

 

Veien videre

Du oppnår studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. 

Noen studier har spesielle opptakskrav, og mange kunstfaglige studier innen dans, drama eller musikk krever en praktisk opptaksprøve. Med dans, drama eller musikk får du et godt grunnlag for å gjennomføre slike opptaksprøver.

Du finner søknadsfrister og - krav på samordnaopptak.no

Til toppen