Visma InSchool

Fra skoleåret 2020-2021 ble det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) innført ved alle videregående skoler i Rogaland.

Målet med VIS er å legge til rette for å møte skolens framtidige behov ved å

• fornye, forenkle og forbedre arbeidsdagen til elever, lærere og skoleadministrasjonen
  • legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet
  • digitalisere skoleadministrasjon – gi mer elektronisk, automatisert og effektiv arbeidsflyt
  • gi oversikt over at elevene har fått den opplæringen de har krav på

Tilgang for elever

Ved skolestart får nye elever en sms med informasjon om å aktivere sin bruker. Denne brukeren gir tilgang til ulike tjenester som skolen bruker. Vg2/3-elever bruker sin eksisterende brukerkonto.

Elever bruker Feide for å logge seg på VIS. De har også tilgang til å bruke egen VIS-app.

Se opplæringsvideoer for elever.
Introduksjonsvideo til elever.

Tilgang for foresatte

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år får tilgang til:

• Egne kontaktopplysninger
  • Timeplan
  • Historikk
    (oppsummert fravær, halvårs-, standpunkt- og eksamenskarakterer, samt om eleven har skiftet skole eller avbrutt utdanningen)
  • Læreplan

VIS henter navn og folkeregistrert adresse til elevens foresatte med foreldreansvar fra Folkeregisteret. Eventuell e-postadresse og telefonnummer hentes fra kontakt- og reservasjonsregisteret for de som ikke har reservert seg.

Foresatte kan selv legge til e-postadresse og telefonnummer i VIS.

Det er viktig at foresattes kontaktopplysninger er registrert i VIS slik at de kan motta nødvendig informasjon fra skolen, blant annet i forbindelse med beredskap.

Foresatte bruker ID-porten for å logge seg på VIS. Det er foreløpig ikke VIS-app tilgjengelig for foresatte.

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang til VIS. Se mer informasjon på den enkelte skole.

Logg inn i Visma InSchool

Velg din skole i listen for å logge inn på skolens VIS-side.

Tjenesten krever innlogging:

• Elever logger inn med Feide-konto
  • Foresatte logger inn med ID-porten

Visma InSchool - Klikk for stort bilde

Fakta om Visma InSchool (VIS)

• Alle fylkeskommuners videregående skoler i landet skal bruke VIS.
  • I Rogaland bruker 17 400 elever, omlag 31 000 foresatte, 2 300 lærer og 930 ledere og administrative medarbeidere systemet.
  • Visma er leverandør og utvikler.
  • VIS har integrasjoner til flere av fylkeskommunens øvrige systemer som f.eks. lønns- og regnskapssystem.

Les mer om Visma InSchool

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen.

Vi vet mange ungdommer planlegger russetiden allerede første året på videregående skole. Det kan være vanskelig for foreldre å snakke om dette i forkant. Derfor har vi satt sammen noen gode råd til deg som har ungdom i hus.

Skoleåret 2020/2021 fikk alle våre videregående skoler et nytt skoleadministrativt system. Visma InSchool (VIS) er tilgjengelig for medarbeidere, elever og foresatte.

27 lærere ved Skeisvang vgs er tatt ut i streik etter opptrappingen av streiken tirsdag 06.09.
Dette fører til et redusert undervisningstilbud for elevene våre. Streiken rammer klassene ulikt.

Du kan ha rett til gratis skoleskyss om du bor i et område med et dårlig rutetilbud.

Etter sommerferien gjeninnfører regjeringen de vanlige fraværsreglene i videregående skole. Det betyr at elevene ikke lenger kan bruke egenmelding eller bekreftelse fra en forelder for å dokumentere fravær av helsegrunner. Alt helserelatert fravær vil heller ikke kunne bli unntatt på vitnemålet.

• Det er ikke lenger regler for karantene eller isolasjon.

• Du trenger ikke teste deg for korona, selv om du har symptomer.

• Du bør holde deg hjemme om du er syk med luftveissymptomer.

På grunn av den pågående pandemien vil årets fagsamtaler foregå digitalt og/eller pr telefon. Finn mer informasjon om hva som gjelder din elev under.

Det er med stor glede vi kan annonsere programmet for VK 2022. På grunn av Covid-19 er det begrenset antall plasser på de ulike forestillingene og konsertene, så her er det bare å skynde seg og kjøpe billetter.

De fylkeskommunale videregående skolene inviterer foresatte og deres 10-klassinger til et digitalt informasjonsmøte i uke 5. Her vil skolene presentere de ulike utdanningsprogrammene vi tilbyr.
På Skeisvang blir det digitalt informasjonsmøte onsdag 02.02 19:30 - 20.30.

På grunn av den pågående pandemien vil årets informasjonsmøter og fagsamtaler foregå digitalt og/eller pr telefon. Finn mer informasjon om hva som gjelder din elev under.