Økonomi og ledelse

I økonomi og ledelse går vi mer inn i dybden på organisasjoner og ledelse, vi er innom globalisering og tilpasning, beslutninger og samfunnsansvar. I tillegg behandles emner som kostnader og inntekter, lønnsomhetsanalyser, markedsteori, markedstilpasning, kapitalbehov og finansiering og investeringsanalyser.

Økonomi og ledelse er et programfag i faggruppen næringslivsøkonomi. Timetallet er 5 timer per uke, og du må ha hatt Vg2 faget økonomistyring for å velge økonomi og ledelse på Vg3.

Økonomi og ledelse gir et godt grunnlag for videre utdanning, og gir deg et innblikk i hvordan samfunnet fungerer fra et bedriftspunkt.

Mange velger økonomi og ledelse fordi det er gøy.

Hva kan man bli?

Faget økonomi og ledelse gir et godt grunnlag for videre studier innen økonomi og markedsføring. Det er utdanninger som blant annet kvalifiserer til arbeid som markedskonsulent, innenfor reklamebransjen, økonom, revisor blant annet.  Etter noen års erfaring kan du bli en leder innenfor en bedrift.

Markedsføring og ledelse 1 og 2 er en fin kombinasjon sammen økonomi og ledelse, ellers kan også psykologi 1 og 2 være et alternativ.