Visma InSchool

Fra skoleåret 2020-2021 ble det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) innført ved alle videregående skoler i Rogaland.

Målet med VIS er å legge til rette for å møte skolens framtidige behov ved å

• fornye, forenkle og forbedre arbeidsdagen til elever, lærere og skoleadministrasjonen
  • legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet
  • digitalisere skoleadministrasjon – gi mer elektronisk, automatisert og effektiv arbeidsflyt
  • gi oversikt over at elevene har fått den opplæringen de har krav på

Tilgang for elever

Ved skolestart får nye elever en sms med informasjon om å aktivere sin bruker. Denne brukeren gir tilgang til ulike tjenester som skolen bruker. Vg2/3-elever bruker sin eksisterende brukerkonto.

Elever bruker Feide for å logge seg på VIS. De har også tilgang til å bruke egen VIS-app.

Se opplæringsvideoer for elever.
Introduksjonsvideo til elever.

Tilgang for foresatte

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år får tilgang til:

• Egne kontaktopplysninger
  • Timeplan
  • Historikk
    (oppsummert fravær, halvårs-, standpunkt- og eksamenskarakterer, samt om eleven har skiftet skole eller avbrutt utdanningen)
  • Læreplan

VIS henter navn og folkeregistrert adresse til elevens foresatte med foreldreansvar fra Folkeregisteret. Eventuell e-postadresse og telefonnummer hentes fra kontakt- og reservasjonsregisteret for de som ikke har reservert seg.

Foresatte kan selv legge til e-postadresse og telefonnummer i VIS.

Det er viktig at foresattes kontaktopplysninger er registrert i VIS slik at de kan motta nødvendig informasjon fra skolen, blant annet i forbindelse med beredskap.

Foresatte bruker ID-porten for å logge seg på VIS. Det er foreløpig ikke VIS-app tilgjengelig for foresatte.

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang til VIS. Se mer informasjon på den enkelte skole.

Logg inn i Visma InSchool

Velg din skole i listen for å logge inn på skolens VIS-side.

Tjenesten krever innlogging:

• Elever logger inn med Feide-konto
  • Foresatte logger inn med ID-porten

Visma InSchool - Klikk for stort bilde

Fakta om Visma InSchool (VIS)

• Alle fylkeskommuners videregående skoler i landet skal bruke VIS.
  • I Rogaland bruker 17 400 elever, omlag 31 000 foresatte, 2 300 lærer og 930 ledere og administrative medarbeidere systemet.
  • Visma er leverandør og utvikler.
  • VIS har integrasjoner til flere av fylkeskommunens øvrige systemer som f.eks. lønns- og regnskapssystem.

Les mer om Visma InSchool

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen.

På bakgrunn av de siste oppdateringer fra Folkehelseinstituttet om begrenset antall mennesker på arrangement er korkonserten Mozarts Requiem 25. og 26. mars dessverre avlyst.

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet.

Bakgrunnen for dette er at helsepersonell må prioritere annet arbeid, blant annet med koronaviruset. Helsedirektoratet har bedt om at elever ikke oppsøker fastlegen for å få dokumentasjon på fravær av helsemessige grunner.

Det kan vere vanskelig å vite hva koronaviruset faktisk er for noe. Vi har derfor fått Hermine (13) til å stille spørsmål hun lurer på til Helsedirektoratet.

TV Haugaland var på besøk under Åpen Dag, en dag hvor 10. klassinger har fått innblikk i skolehverdagen vår. Vi spilte scener fra oppsetningen for dem, til både applaus og tårer. Anne Frank er et musikkteater med musikk skrevet av elever i 3MUA. Den spilles på Skeisvang 10.-12. februar kl 18. Vær rask hvis du vil sikre deg billetter.

Vil du se og høre fremtidas artister, musikere og kunstnere? Elever ved musikk, dans og drama har forestillinger, konserter og workshops.

22 januar dro tre av våre Vg2 elever på utveksling til Grenoble i Frankrike. Der skal de bo hos en fransk vertsfamilie i 4 uker og gå på fransk skole. I høst hadde de besøk av fire kjekke ungdommer fra samme familier.  De franske elevene stortrivdes i Haugesund. Elevene som er med på utveksling forteller om vennskap for livet, spennende opplevelser og stor fremgang i fremmedspråket sitt. Lykke til Thomas, Andrine og Helene!

Rogaland fylkeskommune v/fylkesordfører og direktør for opplæring inviterer til foreldre-/foresattmøte om russetiden onsdag 22. januar 19.00 - 20.30 på Skeisvang videregående skole.