• Forside
  • Aktuelt
  • Haugesunds avis var på besøk og snakket med en av våre elever:

Haugesunds avis var på besøk og snakket med en av våre elever:

Haugesunds avis var på besøk og snakket med en av våre elever:

(artikkelen er hentet fra Haugesunds Avis, http://www.h-avis.no/nyheter/utdanning/barn-og-ungdom/ingrids-valg-var-full-klaff/s/5-62-360810)

Ingrid Alvheim var ganske sikker på at hun ville til Skeisvang etter Frakkagjerd ungdomsskole. Valget ble innertier.

Hun sprudler, der hun sitter i aulaen på Skeisvang videregående skole. Ingrid Alvheim (17) stortrives på den videregående skolen hun hadde som sitt førstevalg.

Les mer...

For å teste en annen mulighet, var Ingrid Alvheim også på vgs-dager ved design og håndverk på Haugaland.

Flere klasser

Nå er hun akkurat halvveis i sin videregående opplæring. i motsetning til Hanna Nevland, har ikke Ingrid Alvheim noe praktisk. Unntaket er kroppsøving. Men hun elsker bøkene, fagene, diskusjonene. Er glad hun snart er ved veis ende i matematikk, men glad for at hun har valgt historie og filosofi, rettslære og psykologi som sine. De øvrige fagene har hun sammen med sin klasse, i de valgte fagene går hun med elever som har gjort samme valg som henne.

– Skeisvang har innfridd mine forventninger, sier hun og nyter å være sammen med så mange likesinnede.

Selvstendig

Timeplanen denne dagen inneholder «starb». Det står for studiearbeidstid, som er til elevenes disposisjon til faglig arbeid, tre dager i uken.

– Veldig positivt at vi har «starb», ellers måtte jeg ha gjort veldig mye skolearbeid hjemme. Vi lærer mye studieteknikk på denne måten, og må lære å bli selvstendige, sier Ingrid Alvheim.

17-åringen var ganske lysten på å bli lærer, da vi møtte henne for halvannet år siden. Nå har hun lagt bort den planen.

– Jeg er fortsatt sikker på at jeg vil ha en jobb som har med mennesker å gjøre. Kanskje psykiatrisk sykepleier, undrer hun.

Diskusjoner

Ingrid Alvheim og medelevene har begynt å snakke om russetiden. Gleder seg til det er deres tur.

– Tiden går så fort, smiler hun.

Om noen uker skal hun igen velge, da gjelder det fag for neste skoleår. Kanskje fortsetter hun med historie og filosofi. Det er omfattende, med svært mange årstall og tenkere å holde styr på.

– Og mange store, tunge spørsmål som det blir mye god diskusjon av, sier hun.

Den unge tysværbuen er fortsatt glad i å tegne, og hun har nettopp satt seg på hesteryggen igjen etter en pause. En klassevenninne fikk henne med på ridning en dag i uken. Ellers går det mye i skolearbeid, men hun liker godt å trene, og i helgene er hun med venner.

– Det er ikke sunt å bare tenke skole, sier hun som gjerne anbefaler unge å prøve Skeisvang. Ingrid Alvheim synes hun fikk godt utbytte av vgs-dagene, av å få se hva det går i.

– Vi snakket om skolevalg hjemme, og den viktigste beskjeden fra foreldrene mine var at jeg måtte velge det jeg hadde lyst til. Da jeg var på Yrkesmessen hadde jeg alt bestemt meg, men det var likevel gøy og lærerikt, sier Ingrid Alvheim som fyller 18 til våren.

Del denne artikkelen på: